Privacy Policy
This Privacy Policy is a page on a Zabeeh Services Sdn Bhd that sets out the rights and responsibilities of anyone using the site.

Privacy Policy

ZABEEH SERVICES SDN BHD will not be liable for any damage or loss caused by the usage of any information obtained from this website. All information displayed is legit and accurate at the time of publication and is subject to amendment from time to time.

  1. Introduction

In compliance with the Personal Data Protection Act 2010 (PDPA) and its regulations, this notice is issued to all our customers and potential customers. This notice will notify you of your rights in relation to personal data that has been collected and processed by our management.

  1. Collection of Personal Data

We have collected and will collect your personal data to be processed by our management on your behalf for current or in the future with ZABEEH SERVICES SDN BHD and related companies. Your personal data allows us to carry out management operations and to facilitate the implementation process, which is relevant to our business.

  1. Description of Personal Data

       a) Name
       b) Identity Card No.
       c) Address
       d) Telephone Number
       e) Email

  1. Purpose for Personal Data Collection

ZABEEH SERVICES SDN BHD will use the customer’s personal data for the following purposes, however not limited to:
     – Verification of participant information
     – Delivery of official receipt and certificate to customers
     – Distribution of the latest information and advertisement related to ZABEEH SERVICES SDN BHD and it related companies

  1. Personal Data Sources

ZABEEH SERVICES SDN BHD can obtain customer personal data from the following sources, however not limited to:

     – Entry Form
     – Registration Form from Website
     – Form posted by customer
     – Information provided via Email, Facebook, Whatsapp and Phone Call

  1. Disclosure of Personal Data

We may disclose customer personal data to companies related to ZABEEH SERVICES SDN BHD only. The Company will treat the customer’s personal data as confidential, in accordance with this Privacy Policy, as well as the Data Protection law. Customer personal data will be processed for that purpose subject to the conditions set out herein. We are responsible for the personal data of the customers under our control, including personal data disclosed by our party to the seller or third party. We take every step to provide a high level of protection for personal data if the information is processed by the seller or a third party. ZABEEH SERVICES SDN BHD is committed to complying with the Personal Data Protection Act 2010.

  1. Personal Data Security Control

ZABEEH SERVICES SDN BHD applies strict security procedures and features to prevent any possible unauthorized access. Personal data provided to ZABEEH SERVICES SDN BHD through the website or any application, online credit card transactions will be protected during the process by using the TLS (Transport Layer Security) security system, and also we use computer systems with access limited provided in facilities that use physical safety measures. Data stored in a Cloud service protected by a security system including when our party using third party storage. The level of security of personal data stored in non-electronic areas will also be controlled through strict procedures.

  1. Use of Cookies

The cookies used by this website are solely associated with anonymous user and their computer and do not provide users’ personal data. Some cookies are used by third parties to provide ZABEEH SERVICES SDN BHD with data on the effectiveness of its involvement and promotion. Cookies used by the website do not collect personal data that may be used to identify specific users. In addition, cookies are temporary in nature, used solely to improve final delivery efficiency. User can configure their browser to notify them of receiving cookies and to prevent installation on their computer.

  1. Transfer of Personal Data

We are very serious about providing the level of protection and security standards in line with PDPA 2010 for personal data if such information is transferred, stored, processed or used by our representatives abroad. We will certain to ensure that reasonable steps are taken to ensure that all third parties outside Malaysia do not use your personal data other than as part of that purpose and to adequately protect the privacy of your personal data. You understand and agree to the transfer of your personal data out of Malaysia as stated herein.

  1. Marketing and Promotion Objectives

After subscribe to our services, you will receive emails, postcards, SMS or call regarding marketing and / or promotions from us, which include seasonal promotions and information on future company activities. If you do not want to receive any news or promotional calls, please click the “disagree” link in the Clause / Article 14 section and you will be excluded from newsletters and calls from us or you can directly inform us.

  1. Obligations of Data Subjects

It is a requirement for ZABEEH SERVICES SDN BHD to collect and store personal data of customers. Therefore, it is also mandatory for customers to supply personal data to us accurately. If the customer does not provide us with personal data, ZABEEH SERVICES will not be able to process the personal data on behalf of the customer, for the purposes set out in Clause 4 herein, or will not be able to provide effective services to our customers, and no longer in our capacity immediately.

  1. Data Subject Rights

a) Right to request correction of Personal Data

Customer reserves the right to request correction and / or update of personal data which is inaccurate, incomplete or obsolete. Requests for correction can be made directly by contacting us via WhatsApp, email, SMS or you can come directly to our office.
b) The right to restrict the processing of Personal Data
Customer reserves the right to restrict the processing of personal data explicitly by withdrawing the consent previously given, in each case, including for marketing purposes directly subject to any legal restrictions, contract conditions and in reasonable period of time.

  1. Changes to the Privacy Policy

We reserve the right to amend this Privacy Policy from time to time without any prior notice. We advise you to check our website regarding this Privacy Policy from time to time. Please see our privacy notice on the website, www.zabeeh.com.my.

  1. Acknowledgment and Approval **

(** Choose the option that best suits your preferences)
I have read this Privacy Notice and understand the reasons for the collection of my personal data and the ways in which such data may be used and disclosed. I have been given a Copy of the Privacy Notice and / or have been informed of the matters contain therein.
I also realize that I can correct my personal data upon request and if necessary.
I have read the above information and by signing and returning this Copy of Notice, I expressly agree to the use, processing, disclosure and transfer of my personal data by ZABEEH SERVICES SDN BHD as set out in the following notice. If there is a need to withdraw my consent to process personal data, I will write a notice or inform ZABEEH SERVICES SDN BHD to stop processing personal data.

Management does not provide individual slaughter photo services to participants. Pictures only in general i.e. program pictures. It is to focus on the perfection of the implementation of the Qurban until it is completed.

As for us, we provide pictures based on special requests through initial registration only.

I agree / disagree to receive communications regarding marketing and promotion via email / phone call / text message and / or letter.
Signature:
Name:
Date:

 

AKAD FOR QURBAN SERVICE AGREEMENT 

DEFINITION

The contract of representation in the Qurban worship service is a form of CONTRACT OF AGREEMENT between the Qurban participants and the secretariat of the sacrificial program. This contract occurs when the participant submits a sum of money (RM) to the secretariat of the Qurban program and delegates to the secretariat to perform the Qurban on his behalf.

CONTRACT DETAILS

In the contract, several things need to be stated such as:

  1. Type of Service (Qurban / Aqiqah)
  2. Price of service
  3. Government Service Tax (GST)
  4. Management / service charges imposed

DETAILS OF MANAGEMENT / SERVICES

  1. Ordering & buying and selling cows / goats.
  2.  Slaughter with the intention represented by the participant.
  3. Butcher
  4. Distribution
  5. Transportation includes:
    i. Transporting cows / goats from livestock farms to slaughterhouses.
    ii. Transport the meat that has been butchered to be taken to the distribution point.
  6. Report & certificate.
  7.  Registration & processing (system).
  8. Monitoring by the program secretariat.
  9.  Feast / Banquet / Iftar Event (If applicable).

LAFAZ AKAD (AGREEMENT)

  1. SALE AND PURCHASE AGREEMENT(AKAD)

I, __________ (name of participant / participant representative) agree to order / purchase ZABEEH SERVICES services for the purpose of Qurban this year because of Allah Ta’ala

  1. REPRESENTATIVE AGREEMENT(AKAD)

I, __________ (name of participant / participant representative) delegate to the secretariat of ZABEEH SERVICES to arrange Qurban this year because of Allah Ta’ala.

 

COMBINATION AGREEMENT (INCLUDING SALE/PURCHASE & REPRESENTATIVE AGREEMENT)

I, _____ (name of participant / participant representative) _____ agreed to obtain Qurban service at ZABEEH SERVICES and delegate to the secretariat of Qurban Programme this year because of Allah Ta’ala.


Dasar Privasi

Syarat Perkhidmatan dan Dasar Privasi

ZABEEH SERVICES SDN BHD tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat dalam laman web ini. Semua maklumat yang dipaparkan adalah benar dan betul pada masa tarikh dan masa diterbitkan dan tertakluk kepada pindaan dari masa ke semasa.

  1. Pengenalan

Bagi mematuhi Akta Perlindungan Data Peribadi 2010 (APDP) dan peraturan-peraturannya, notis ini dikeluarkan kepada semua pelanggan dan bakal pelanggan kami. Notis ini akan memberitahu anda tentang hak-hak        anda berkaitan dengan data peribadi yang telah dikumpul dan diproses oleh pihak pengurusan kami.

  1. Pengumpulan Data Peribadi

Kami telah mengumpul dan akan mengumpul data peribadi anda untuk diproses oleh pihak pengurusan kami bagi pihak anda dalam bidang urusan anda pada masa kini atau masa depan dengan ZABEEH SERVICES Sdn Bhd dan syarikat yang berkaitan dengannya. Data peribadi anda membolehkan kami untuk menjalankan operasi pengurusan dan untuk memudahkan proses pelaksanaan, yang berkaitan dengan perniagaan kami.

  1. Penerangan Data Peribadi

       a) Nama
       b) No Kad Pengenalan
       c) Alamat
       d) Nombor Telefon
       e) Email

  1. Tujuan untuk Pengumpulan Data Peribadi

ZABEEH SERVICES Sdn Bhd akan menggunakan data peribadi pelanggan bagi tujuan yang berikut termasuk tetapi tidak terhad kepada:

     – Pengesahan maklumat peserta
     – Penghantaran resit rasmi dan sijil pelaksanaan kepada pelanggan
     – Penyampaian maklumat terkini dan iklan yang berkaitan dengan ZABEEH SERVICES Sdn Bhd dan syarikat yang berkaitan dengannya

  1. Sumber-sumber Data Peribadi

ZABEEH SERVICES Sdn Bhd boleh mendapatkan data peribadi pelanggan daripada sumber-sumber berikut termasuk tetapi tidak terhad kepada:
    – Borang Penyertaan
    – Borang Pendaftaran daripada Website
    – Borang yang diposkan oleh pelanggan
    – Maklumat yang diberikan melalui medium Email, Facebook, Whatsapp dan juga Panggilan Masuk

  1. Pendedahan Data Peribadi

Kami boleh mendedahkan data peribadi pelanggan untuk syarikat yang berkaitan dengan ZABEEH SERVICES Sdn Bhd sahaja. Syarikat ini akan mengendalikan data peribadi pelanggan sebagai sulit, selaras dengan Dasar Privasi ini, dan juga undang-undang Perlindungan Data. Data peribadi pelanggan akan diproses untuk tujuan tersebut yang tertakluk kepada syarat-syarat yang dinyatakan di sini. Kami bertanggungjawab untuk data peribadi pelanggan yang ada di bawah kawalan pihak kami, termasuk data peribadi yang didedahkan oleh Pihak kami kepada Penjual ataupun Pihak Ketiga. Kami mengambil setiap langkah untuk menyediakan tahap yang setanding perlindungan untuk data peribadi sekiranya maklumat diproses oleh Penjual atau Pihak Ketiga. ZABEEH SERVICES Sdn Bhd komited untuk mematuhi Akta Perlindungan Data Peribadi 2010, khususnya, dasarnya serta garis panduan dan arahan yang sepadan dengannya.

  1. Kawalan Keselamatan Data Peribadi

ZABEEH SERVICES Sdn Bhd mengaplikasikan prosedur dan juga ciri-ciri keselamatan yang ketat untuk menghalang sebarang akses di manapun mungkin yang tidak dibenarkan.
Data peribadi yang diberikan kepada ZABEEH SERVICES Sdn Bhd melalui laman web atau mana-mana aplikasi, urus niaga kad kredit dalam talian akan dilindungi semasa dalam proses dengan menggunakan sistem keselamatan TLS (Transport Layer Security ), dan juga Pihak kami menggunakan sistem komputer dengan akses yang terhad yang disediakan di dalam fasiliti yang menggunakan langkah-langkah keselamatan yang fizikal.
Data disimpan di dalam perkhidmatan Cloud yang dilindungi dengan sistem keselamatan termasuklah apabila Pihak kami menggunakan penyimpanan Pihak Ketiga.
Tahap keselamatan data peribadi yang disimpan didalam kawasan yang bukan elektronik juga akan dikawal melalui prosedur yang ketat.

  1. Penggunaan Kuki

Kuki yang digunakan oleh Laman Web ini adalah semata-mata dikaitkan dengan pengguna tanpa nama dan komputer mereka dan tidak memberikan data peribadi pengguna. Sesetengah kuki digunakan oleh pihak ketiga untuk menyediakan ZABEEH SERVICES Sdn Bhd dengan data mengenai keberkesanan penglibatannya dan promosinya. Kuki yang digunakan oleh Laman Web tidak mengumpulkan data peribadi yang boleh digunakan untuk mengenal pasti pengguna tertentu. Di samping itu, kuki adalah bersifat sementara, digunakan semata-mata untuk meningkatkan kecekapan penghantaran terakhir. Pengguna boleh mengkonfigurasi penyemak imbas mereka untuk memaklumkan mereka mengenai penerimaan kuki dan untuk mengelakkan pemasangan mereka pada komputer mereka.

  1. Pemindahan Data Peribadi

Kami sangat serius dalam menyediakan tahap perlindungan dan piawaian keselamatan yang selaras dengan APDP 2010 untuk data peribadi sekiranya maklumat tersebut dipindahkan, disimpan, diproses atau digunakan oleh wakil kami di luar negara. Kami akan berusaha untuk memastikan bahawa langkah-langkah yang munasabah diambil untuk memastikan bahawa semua pihak ketiga di luar Malaysia tidak menggunakan Data Peribadi anda selain sebagai sebahagian daripada Tujuan tersebut dan untuk melindungi privasi dan privasi Data Peribadi anda secukupnya. Anda memahami dan bersetuju kepada pemindahan Data Peribadi anda keluar daripada Malaysia sebagaimana yang dinyatakan di dalam ini.

  1. Tujuan Pemasaran dan Promosi

Setelah melanggan perkhidmatan kami, anda akan menerima e-mel, poskad, SMS atau panggilan berkenaan pemasaran dan/atau promosi daripada kami, yang mana termasuk promosi bermusim dan maklumat mengenai aktiviti-aktiviti syarikat yang bakal dijalankan pada masa hadapan. Sekiranya anda tidak mahu menerima sebarang berita atau panggilan promosi, sila klik pautan “tidak bersetuju” di bahagian Fasal/Perkara 14 dan anda akan dikecualikan dari surat berita dan panggilan daripada kami atau anda boleh terus maklumkan kepada kami.

  1. Kewajipan Subjek Data

Menjadi keperluan kepada ZABEEH SERVICES Sdn Bhd untuk mengumpul dan menyimpan data peribadi pelanggan. Oleh itu, ia juga adalah wajib bagi pelanggan untuk membekalkan data peribadi kepada kami secara tepat. Jika pelanggan tidak memberi kepada kami data peribadi, ZABEEH SERVICES tidak dapat memproses data peribadi bagi pihak pelanggan, untuk tujuan yang dinyatakan dalam Fasal 4 di sini, atau tidak dapat memberi perkhidmatan yang berkesan kepada pelanggan kami, dan semua hubungan antara pelanggan dan syarikat boleh ditamatkan dan tidak lagi dalam kuasa kami serta-merta.

  1. Hak Subjek Data 

a) Hak untuk meminta pembetulan Data Peribadi
Pelanggan mempunyai hak untuk meminta pembetulan dan/atau kemaskini data peribadi anda yang tidak tepat, tidak lengkap atau yang sudah tidak digunakan. Permintaan pembetulan boleh dibuat dengan terus menghubungi kami atau melalui Whatsapp, e-mel, SMS atau anda boleh datang terus ke pejabat kami.
b) Hak untuk mengehadkan pemprosesan Data Peribadi
Pelanggan berhak untuk mengehadkan pemprosesan data peribadi secara jelas dengan menarik balik persetujuan yang diberikan sebelum ini, dalam setiap kes, termasuk untuk tujuan pemasaran secara langsung tertakluk kepada apa-apa sekatan undang-undang, syarat kontrak dan dalam tempoh masa yang munasabah.

  1. Perubahan Dasar Privasi

Kami berhak untuk meminda Dasar Privasi ini dari semasa ke semasa tanpa notis terlebih dahulu. Kami menasihati anda untuk menyemak laman web kami berkenaan Dasar Privasi ini dari semasa ke semasa. Sila lihat notis privasi kami di laman web, www.zabeeh.com.my.

  1. Pengakuan dan Persetujuan**

(** Pilih pilihan yang sesuai dengan keutamaan/pilihan anda)
Saya telah membaca Notis Privasi ini dan memahami sebab-sebab pengumpulan data peribadi saya dan cara-cara di mana data tersebut boleh digunakan dan didedahkan. Saya telah diberikan Salinan Notis Privasi dan/atau telah dimaklumkan tentang perkara-perkara yang terkandung di dalamnya.
Saya juga menyedari bahawa saya boleh membetulkan data peribadi saya atas permintaan dan jika perlu.
Saya telah membaca maklumat di atas dan dengan menandatangani dan mengembalikan Salinan Notis ini, saya dengan jelas bersetuju dengan penggunaan, pemprosesan, pendedahan dan pemindahan data peribadi saya oleh ZABEEH SERVICES Sdn Bhd seperti yang dinyatakan dalam Notis berikut. Sekiranya terdapat keperluan untuk menarik balik persetujuan saya untuk memproses data peribadi, saya akan menulis notis atau memaklumkan kepada pihak ZABEEH SERVICES Sdn Bhd untuk menghentikan pemprosesan data pribadi.
Sila tandakan yang sesuai

Pihak pengurusan tidak menyediakan perkhidmatan gambar sembelihan secara individu kepada peserta. Gambar hanya secara umum iaitu gambar program. Ianya bagi memberi fokus kepada kesempurnaan pelaksanaan ibadah tersebut sehingga selesai.

Adapun pihak kami ada menyediakan gambar berdasarkan permintaan khusus melalui pendaftaran awal sahaja.

Saya bersetuju / tidak bersetuju untuk menerima komunikasi berkenaan pemasaran dan promosi melalui e-mel / panggilan telefon / mesej teks dan/atau surat .
Tandatangan :
Nama :
Tarikh :

AKAD PERSETUJUAN PERKHIDMATAN KORBAN

DEFINISI

Akad perwakilan dalam perkhidmatan ibadah Korban adalah suatu bentuk KONTRAK PERJANJIAN DAN PERSETUJUAN diantara peserta korban dengan urusetia program korban. Kontrak ini berlaku apabila peserta menyerahkan sejumlah wang (RM) kepada urusetia program Korban dan mewakilkan kepada urusetia untuk melaksanakan ibadah Korban bagi pihaknya.

PERINCIAN KONTRAK

Dalam kontrak tersebut, perlu dinyatakan beberapa perkara seperti:

  1. Jenis Perkhidmatan (Korban / Akikah)
  2. Harga perkhidmatan yang ditawarkan
  3. Caj Pengurusan / perkhidmatan yang dikenakan.

PERINCIAN PENGURUSAN / PERKHIDMATAN

  1. Tempahan & jual beli lembu / kambing korban.
  2.  Penyembelihan beserta niat yang diwakilkan oleh peserta.
  3.  Melapah dan memotong daging.
  4.  Pengagihan
  5.  Pengangkutan merangkumi:
    i. Mengangkut haiwan korban dari ladang ternakan ke tempat sembelihan.
    ii. Mengangkut daging-daging korban yang telah siap dilapah untuk dibawa ke tempat pengagihan.
  6.  Laporan & sijil pengesahan.
  7.  Pendaftaran & pemprosesan (sistem).
  8.  Pemantauan oleh urusetia program.
  9.  Kenduri / Jamuan Makan / Majlis Berbuka Puasa (Jika berkaitan).

LAFAZ AKAD ASAL – SECARA BERASINGAN

  1. AKAD JUAL BELI

Saya,__________(nama peserta/wakil peserta) bersetuju untuk menempah / membeli perkhidmatan ZABEEH SERVICES bagi tujuan ibadah Korban pada tahun ini kerana Allah Ta’ala

  1. AKAD PERWAKILAN

Saya,__________(nama peserta/wakil peserta) mewakilkan kepada urusetia ZABEEH SERVICES untuk menguruskan ibadah korban pada tahun ini kerana Allah Ta’ala.

LAFAZ AKAD GABUNGAN (MERANGKUMI AKAD JUAL BELI & PERWAKILAN)

Saya,_____(nama peserta / wakil peserta)_____ bersetuju untuk mendapatkan perkhidmatan
Ibadah Korban di ZABEEH SERVICES dan mewakilkan kepada urusetia Program Ibadah Korban
pada tahun ini kerana Allah Ta’ala.

© Hak Cipta Terpelihara © 2007-2022 @ Zabeeh Services Sdn Bhd.